עברו שבע שנים, שבעה אייפונים ושבע מערכות הפעלה מאז שאפלהוכיחה כי לב הטכנולוגיה מונח לאו דווקא במעבדים אימתניים ומצלמות עטירות מגה-פיקסלים, אלא בממשק ותוכנה המריצה אפליקציות בצורה חלקה וזורמת. מאז אותה הכרזה היסטורית הפכה אפללסמל חיוביושלילישל תוכנה יציבה, מהירה, פשוטה ומנגד מוגבלת ובלתי-גמישה. את המסורת לפיה אפל שולטת בחוויית השימוש, מצמדת חומרה לתוכנה ומציעה בדיוק, אבל בדיוק את מה שהיא רוצה שתעשו עם מכשיריה היא ממשיכה גם באיוס 7, אך עם שינויים רבים.
אין ספק כי איוס 7 מציגה את השינוי הגדול ביותר בין מערכות איוס ולראשונה מציעה עיצוב חדש לגמרי לצד שדרוגים מהותיים ואף מעט-מעט פתיחות חדשה. אך האם זה מספיק כדי להתחרות באנדרואיד 4הנהדרת? והאם היא מצליחה לשמר את הסטנדרט המוזהב שהביא אותה למקומה המכובד? אחרי שבועיים עם המערכת החדשה, התשובות בפנים.
עיצוב ואנימציה
בשעה שגוגלבנתה מחדש חלקים שלמים מאנדרואיד, מציעה עיצוב חדשני ונקי בגרסתה הרביעית של מערכת ההפעלה, קפאה אפל על שמריה. את התשובה למערכת של גוגלמציגה אפל כעת, כאשר היא מלווה אלמנטים עיצוביים רבים הן ממתחרתה האנדרואידית והן ממיקרוסופטוחלונות פון. המערכת החדשה זונחת עיצוב ישן ואלגנטי לטובת עיצוב חדש וקליל. והתוצאות?
עד היום, עיצובה של איוס היה מבוסס על חומרים המוכרים לנו מהמציאות: זכוכית, עץ, עור, נייר פתקים צהוב, דשא ירוק ואלבומי מוזיקה המדמים עטיפות תקליטים. כל אלה נשזרו בתוך האפליקציות המובנות ולרוחב איוס עצמה, באפקטים שונים על אייקוני אפליקציות או סליידר פתיחת מסך הנעילה, כפתורי טאבים, ברקע ובמקשי היישומונים השונים. עיצוב זה אמנם לא היה פרקטי מאוד, אך ייצג סטייל רטרו מלווה ברצינות אלגנטית.
מנגד, התחרות המודרנית מצד גוגל ומיקרוסופט הציגה עיצובים נקיים מאוד, פונטים דקיקים, מינימום של עומס ויזואלי ומעט כפתורים שהפכו אט-אט לאלמנטים עיצוביים פשוטים: לינקים כחולים, ריבועים בצבע בודד עם מעט טקסט. התפיסה של פחות זה יותר הפכה סטנדרט, ואפל החליטה לקפוץ על העגלה.
איוס 7 נראית שונהמאוד מכל מערכת אחרת של אפל. לולא אייקוני מסך הבית שנותרו דומים עד זהים, היה קשה להשוותה לאחותה הבוגרת. האייקונים החדשים פשוטים ובעלי קווים סימטריים וצבעים בסיסיים, עיצוב שטוח מאוד ודו מימדי שזור באנימציות מרהיבות. מדובר בעיצוב פחות אלגנטי ומרשים, ויותר צעיר וצבעוני לטוב ולרע. התוצאה הסופית מרגישה טוב מאוד בכף היד. המערכת מרגישה מהירה יותר מאיוס 6 (גם אם לא כך המצב בפועל) וקלילה יותר, כמו גם חדה יותר על מסכי הרטינה המצוינים. המערכת החדשה בהירה הרבה יותר, מוארת ונקייה.
אפקטי הפתיחה והסגירה של אפליקציות, כמו אפקט פתיחת הנעילה ופתיחת תיקיות אפליקציות שונו לאפקטים מהירים וצבעוניים. בראש האפקטים והעיצוב הבהיר והחדש מונח אפקט הפרלקס, אשר מזיז מעט את הרקע לפי הזווית בה מונח המכשיר בידכם. במבט ראשון על אייפון 4Sקשה לחוש בתנועה זו, אך היא הופכת ברורה עם הזמן. במכשירים בעלי מסך מוארך כמו האייפון 5 והאייפדקל לחוש באפקט, המשווה עומק ותלת מימדיות למערכת. האפקט מרומז ואלגנטי, ונותן תשובה ראויה לרקעים המונפשים של אנדרואיד. ואם זה לא מספיק, המערכת החדשה מגיעה עם סט חדש של רקעים וצלילים, בין הרקעים כאלה מונפשים כמו במתחרה.
מסך הנעילה שונה וכעת הוא מציג מתג שקוף שהזזתו גוררת את כפתורי הכנסת קוד הנעילה משמאל. לרוחב המערכת שימוש רב בטשטוש הרקע, אם בעת הקשת קוד נעילה, בעת שיחה או בפתיחת תיקיית אפליקציות. כך גם בפתיחת אזור ההתרעות והבקרה המתוארים בהמשך. הביסוס על טשטוש במקום על שכבות של "חומר פיזי"יוצר מערכת ללא צבע, אשר מקבלת את אופיה לפי התוכן המוצג בה והרקע הנבחר. כך נצבעת המערכת כולה בצבעים האהובים על המשתמש, עיצוב חדשני ומאוד מגניב, לפחות לדעת עבדכם הנאמן.
המערכת החדשה מציגה פונטים דקיקים ועדינים במקום אלה העבים במערכות הקודמות, ומנצלת עד תום את מסכי הרטינה החדים. מחד, הפונטים נראים נהדר הן על האייפון והן על האייפד (גם באייפד מיני בעל המסך הרגיל, בגלל צפיפות הפיקסלים הגבוהה) ומנגד הם מציגים את גבולות החדות של מסכי הרטינה ומשאירים אותנו עם חלומות על מסכים חדים אף יותר בהן גם גבולות אלה יראו לא מפוקסלים.
במגוון האפליקציות בהן קיימים מסכים אליהם מגיעים ממסכים אחרים (כך שקיים בפינה העליונה שמאלית כפתור חזרה) ניתן כעת לגרור את האצבע משמאל למסך ולתוכו כדי לחזור אחורה (כמובן, לא באייפד – רק באייפון ובאייפוד). אמנם זה מאוד נוח אם יש לכם קייס יחסית קטן אך יש לשים לב שכדי להשתמש בפיצ'ר צריך להזיז את האצבע מנקודה שמחוץ למסך ופנימה, לא על גבי המסך עצמו – וזה בלתי אפשרי עם מגנים גדולים כמו זה שעל האייפון 4S שלי. כך גם יש לזכור שבאיזורים בעלי משמעות לגרירה אופקית, למשל בגלריית התמונות או במעבר על תמונות בפייסבוק שיטה זו לא תעבוד והיא עלולה לבלבל, לא מאוד אפלי מצד אפל. בדפדפן ספארי הטיית אצבע זו תיקח אתכם לדף האינטרנט הקודם בו ביקרתם. מעולה.
אפליקציות מובנות
עם עיצוב המערכת בנתה מחדש אפל את האפליקציות המובנות במכשיריה, כאשר האפליקציות החדשות ממשיכות את קווי העיצוב של המערכת: בהירות עד לובן, קלילות, מינימלסטיות, שטיחות וקווים עדינים משובצים בפונטים דקים. בשורה התחתונה מדובר באפליקציות מצוינות גם בגרסאות הקודמות, אז מבחינת פונקציונאליות, אין כאן הרבה חדש וזה מצוין. אז מה אם כן, חדש?
טלפון ואנשי קשר– תמונות אנשי הקשר הפכו עגולות (מישהו אחר גוגל פלוס?) ומוצגות ברקע לבן כאשר במסך המועדפים שלכם תוצג התמונה לצד כל איש קשר (סוף כל פאקינג סוף). אנשים ללא תמונה יקבלו עיגול שמכיל את ראשי התיבות של שמותיהם. כך למשל "Moshe Cohen"יקבל עיגול אפרפר ובו האותיות MC. נחמד. בחיוג תוצג תמונת איש הקשר כרקע מטושטש מתחת למקשי השיחה, ובכיבוי המכשיר, למשל בשיחה על ספיקר, תחודד התמונה. מעולה.
הודעות– גם כאן אין הרבה החדש. במקום הבועות התלת מימדיות מצויר כעת קומיקס, כמו פעם – ירוק להודעות וכחול להודעות איימסג'בין מכשירי אפל. בגרירתן יציגו ההודעות אפקט קפיצה גלי ונחמד. כמו כן, גרירת האצבע מימין לשמאל על גבי ההודעות תחשוף את שעת ההודעה, פיצ'ר חסר ומבורך.
מצלמה– כעת החלקת האצבע ימינה או שמאלה יעברו בין מצבי הצילום: תמונת סטילס, תמונה ריבועית (טובה לפייסבוק, טוויטר ואינסטגרם), תמונת פנורמה, צילום וידאו ובמכשירי אייפון 5S צילום בהילוך איטי. מנגנון הפנורמה שופר משמעותית אם כי הוא עדיין מציג מעיכות פה ושם, ושאר מצבי הצילום הם בדיוק מה שציפיתם שיהיו.
לחיצה ארוכה על מקש הצילום תצלם ברצף מספר תמונות במכשירים הנתמכים, מאפשרת ליצור רצף של תנועה. הרעיון הוא לתפוס תנועה, לא להזיז את המצלמה עצמה – תנועה של אדם או מעוף ציפור, למשל. התמונות יופיעו כתמונה אחת באלבום ויהיה ניתן לבחור מתוכה כמה תמונות רצויות. מנגנון חדש יסמן אוטומטית תמונות שככל הנראה תרצו לשמור, בהן אלה החדות ביותר עם מירב התנועה והצבע. מעולה, פשוט, שקוף וחסר אצל המתחרות. עם זאת, עדיין ניתן לצפות, גם באייפון החדש וגם במכשירים האחרים, לתמונות מטושטשות בתנועת המצלמה בצילום שכזה. אלגוריתמי הייצוב שרצים טרם הצילום לא פועלים על תמונות רצופות.
![]()
גלריה– אפליקציית התמונות החדשה פשוט נהדרת. כאשר בגרסה הקודמת יכולתם ליצור אלבומים, אך לרוב נותרתם עם אלבום מצלמה ענק ומבולגן, במערכת החדשה עושה אפל סדר מצוין ואוטומטי בתמונותיכם. התמונות מחולקות באופן אוטמטי ל"רגעים"לפי מיקום וזמן הצילום. מתצוגת ה"רגעים"ניתן להתרחק לתצוגת "אוספים", וממנה ניתן להתרחק יותר לתצוגת "שנים". התצוגות המרוחקות השונות הן למעשה פסיפס של הצילומים שלכם, שנראה מעולה על מסכי המכשירים החדים. לחיצה ארוכה על תמונה מציגה אותה מוגדלת וכך, בגרירת אצבע ניתן לבחור תמונה בקלות. לחיצה על כותרת של שנה, אוסף או רגע תציג את מיקום התמונות על המפה, לפי נתוני הג'יפיאס במידה ואלה קיימים. פשוט. מושלם.
ספארי– דפדפן האינטרנט של האייפון שודרג ובגדול. החל מעיצוב חדש ופשוט, דרך שורת כתובות שתומכת גם בחיפוש בקלות, טאבים תלת מימדיים המשנים זווית בהתאם להטיית המכשיר אותם ניתן לסגור בזריקה (מישהו אמר כרום?) ועד למקשי שליטה שנעלמים בעת הגלישה וחוזרים בסוף קריאת הדף. זהו כנראה הדפדפן הטוב ביותר שיצא לי לראות על מכשיר נייד, והוא מסונכרן באמצעות אייקלאוד למכשירי איוס אחרים ולמחשבים המריצים ספארי.
מייל– גם המייל לבן, פשוט ומהיר יותר, ואין בו הרבה מאוד חדש, אך הוא קליל ומהיר יותר.
ספוטלייט– חיפוש על המכשיר נעשה כעת באמצעות גרירת האצבע כלפי מטה במסך הבית, וגם לו עיצוב חדש מבוסס טשטוש וסכימת הצבעים שלכם.
מרכז הבקרה
שדרוג גדול ומרכזי באיוס 7 הוא מרכז הבקרה, העולה מתחתית המכשיר כאשר גוררים אצבע מלמטה למעלה (כמו איזור ההתרעות באיוס ובאנדרואיד, רק מלמטה). המשטח החדש כולל כמה כלים מהירים לשליטה במכשיר:
מתגים– סטיב ג'ובס, כך נדמה, האמין שהמשתמש הפשוט לא צריך לדעת מה זאת בלוטות'וויפי ולכן עליו לנבור בתפריטים הפנימיים של המכשיר אחר שליטה ביכולות אלה. הגישה הייתה "אם אתם משתמשים בבלוטות', הדליקו אותו תמיד"וכך גם עם הרשת האלחוטית. בעולם האמיתי כדי לשמור על חיי סוללה, אנו משתדלים להפעיל את הפיצ'רים רק כאשר יש לנו שימוש בהם. לפחות אלה מאיתנו שמבינים מה הם. כעת ניתן לעשות זאת בקלות דרך אזור מרכז הבקרה, אליו יש גישה גם ממסך הנעילה (שימו לב: ניתן לכבות את גישה זו) וכך להדליק את השנכחולה בדרך לאוטו או להפעיל מצב טיסה בלחיצה אחת. המתגים מאפשרים שליטה בשנכחולה, רשת אלחוטית, מצב טיסה, נעילת אוריינטציית מסך ומצב "לא להפריע". הייתי מחליף את מתג נעילת האוריינטציה במתג להפעלת נקודת הגישה האלחוטית, או לפחות מוסיף מתג כזה.
בהירות– אמנם מעולם לא נגעתי וכנראה שלעולם לא אגע בו, אך מד השליטה בבהירות קיים גם הוא באזור הבקרה.
מוזיקה– כפתורי שליטה ועוצמה של המוזיקה מהנגן ניתן לשליטה בקלות ממשטח הבקרה. במידה ואין התרעות ומוזיקה מתגנת, רקע המכשיר יוחלף באלבום ובכפתורי שליטה במסך הנעילה כולו. מגניב, עד כדי לחיצה מקרית על מקש זה או אחר.
איירדרופ– איירדרופ הוא שירות לשיתוף מידע מטווח קצר בין מכשירי אפל עליו יתואר בהמשך. מתג לשליטה בו זמין גם הוא פה.
קיצורי דרך– באופן קצת מצחיק ומיותר מציעה אפל כמה קיצורים לשימושים נפוצים במכשיר, אך לא ברור כיצד בחרה בהם. כך ניתן למצוא גישה למחשבון, לשעון העצר ולמצלמה. האייקון הרביעי, והיחיד השימושי כי אין אליו גישה ממקומות אחרים הוא פנס, אשר מדליק את פלאש המכשיר, מייתר אפליקציות טיפשיות.
חשוב לציין כי במסך הנעילה, גרירת אצבע מלמטה מכל מקום תעלה את אזור הבקרה, אך מצד ימין זו תפעיל כמו באיוס 6 את המצלמה. זה מוביל להרבה טעויות ודי מיותר, במיוחד לאור העובדה שיש מקש מצלמה באזור הבקרה.
מרכז ההתרעות
באיוס 5 הציגה אפל מערכת התרעות משופרת ומאוד דומה לזו שקיימת באנדרואיד. שליחת האצבע מראש המסך כלפי מטה חושפת את ההתרעות שפספתם ברשימה נוחה. כעת מוסיפה אפל שני מצבים לאזור ההתרעות: האחד מציג התרעות שפוספסו ב-24 השעות האחרונות, והוא מעט משונה, כי בניגוד לרשימת כל ההתרעות אשר מחלקת את ההתרעות לפי יישום, תצוגה זו פשוט מציגה רשימה פשוטה עם אייקונים המאפשרת לחיצה לטיפול. מרגיש קצת כמו כפילות מוזרה.
חלק חדש נוסף באזור ההתרעות הוא תצוגת ה"היום"אשר מכיל תיאור מילולי של מזג האוויר, תצוגה מהירה של היומן ושל תזכורות ושאר נתונים רלוונטים להיום וקצת למחר. מצד אחד, זה שימושי ונוח, אך מנגד היה נחמד לו תצוגת מזג האוויר הייתה ציורית וקצרה, לא מילולית ומסורבלת ולו היומן היה מציג רק אירועים, ונסתר במידה ואין אירועים. יש כאן תחושה כאילו כל אזור ההתרעות החדש חצי אפוי ולא עבר לעיסה ראויה לאפל, כזו בה עושים שימוש אינטנסיבי בפיצ'ר ובוחרים כיצד למתן אותו לצורכי הלקוח. לא משהו בכלל.
ריבוי משימות
באיוס 4 הוסיפה אפל תמיכה בריבוי משימות חלקי, מבוסס אירועים. כעת היא משלימה את התמיכה בריבוי משימות אמיתי ומלא, המספק זמן מעבד לאפליקציות בהן אתם עושים שימוש תכוף. כך למשל פייסבוק, בה אני מבקר 2-3 פעמים ביום תזכה לעדכונים ברקע לעומת טוויטר בה אני מבקר אחת לשבוע.
לחיצה כפולה על מקש הבית תציג את ממשק ריבוי המשימות החדש, ובו אייקונים של כל אפליקציה, תמונת מסך של אותה אפליקציה (כמו באנדרואיד) וזריקת האפליקציה כלפי מעלה תסגור אותה (מישהו אמר אנדרואיד?). למעשה, מקור כל הפיצ'רים הללו ב-webOS של פאלם, ממנה אומצו שיטות אלה במערכות ההפעלה המוכרות. אין הרבה פחות או יותר לבקש מריבוי משימות במערכת ניידת. זה נראה טוב, זה עובד טוב, ובינתיים חיי הסוללה לא נפגעים, אך ימים יגידו אם אפל עשתה טעות מרה שתעלה לכולנו בשעות טעינה בעתיד הרחוק.
טיפת אוויראת "איירדרופ"הציגה אפל לראשונה במערכת ההפעלה "ליון"למק עליה ניתן לקרוא כאן. זהו שירות שאפשר לשתף קבצים בין מחשבי מקקרובים דרך יצירה אוטומטית של רשת וויפי בין אותם מחשבים, עליה מועברים הקבצים באופן מאובטח.
איירדרופ לאייפון מציעה פיצ'ר דומה: שיתוף של מידע מסוגים שונים: תמונות, פתקים, מסמכים ועוד עם מכשירים קרובים התומכים ומריצים איוס 7 (אייפון 5 ומעלה, אייפד 4 ומעלה). הפעלת איירדרופ נעשית דרך מרכז הבקרה, ומדליקה הן את הבלוטות'והן את הוויפי. מדוע? ובכן, ככל הנראה אפל משתמשת בתקן בלוטות' 3 כדי לבצע את החיבור המאובטח ובוויפי כדי להעביר את המידע במהירות.
הבעיה העיקרית בפיצ'ר המצוין הוא שמדובר בכלי שמאפשר משלוח רק למכשירי איוס. ראשית חסרה מאוד היכולת לדבר עם איירדרופ במק ולהעביר קבצים בצורה חופשית וקלה בין המחשב לאייפון. שנית, חסרה יכולת ממשוק עם מכשירים שאינם מבית אפל – וכנראה שבעיה זו לא הולכת לשום מקום גם אם תשכיל אפל לפתור את הבעיה הראשונה באיירדרופ במערכת ההפעלה הבאה למק, “מווריקס".
פייסלס פייסטיים
באיוס 7 אפשר להשתמש בפייסטיים לשיחות קוליות. במילים אחרות, אם עד עכשיו שלחתם הודעות חינם דרך איימסג'בין מכשירי אפל שונים וניהלתם שיחות וידאו באמצעות פייסטיים בין מכשירי אפל, כעת אפשר גם לעשות שיחות קוליות באמצעות האינטרנט בדיוק כמו בוייבר. זה מאוד, אבל מאוד לא שימושי. ומדוע?
ובכן, הכלי העיקרי שהופך את איימסג'למוצלח, הוא השילוב במערכת ההודעות המובנה והמחסור בקינפוג. לו הייתה אפל משתמשת בפייסטיים קולי באופן שקוף בכל שיחה בן אייפונים הלא שהייתה כאן בשורה גדולה. אך המשתמש צריך לבחור באופן יזום לבצע שיחת פייסטיים קולית למכשירי איוס 7 אחרים, ואם לא – תבוצע שיחה רגילה. בקיצור, אף אחד לא הולך להשתמש בפיצ'ר הזה, חוץ מילדים עם אייפוד טאצ'.
סירי 2.0האסיסטנטית החכמה של אפל, סירי, עברה מקצה שיפורים. החל מקול אנושי ורך יותר, דרך שיפורי מהירות תגובה ואיכות זיהוי, ועד שלל פקודות חדשות. כעת סירי יכולה לשלוט במרכז הבקרה, ולהפעיל בלוטות'וויפי, ואף מצב טיסה (ובכך, באופן מאוד אודיסאה בחללי, לכבות את עצמה). סירי החדשה גם קוראת קצת תוצאות חיפוש באופן אוטומטי ואף מחפשת בגוגל בלי לצאת לדפדפן. כל זאת בעיצוב חדש ועתידני. מאוד מגניב, במיוחד ברכב.
רדיו
בארה"ב פתחה אפל שירות רדיו מבוסס אייטונז בשם "אייטונז רדיו"אליו ניתן להגיע דרך אפליקציית המוזיקה החדשה. השירות מאפשר, בדומה לגרוב-שארק, לאסט-אף-אם ושירותים דומים להאזין לתחנות רדיו לפי ז'אנר ואף ליצור תחנות רדיו לפי שיר או להקה. את השיר המתנגן כעת ניתן לרכוש בלחיצה. זהו עוד אפיק הכנסה מצוין לאפל ועוד כלי מעולה ללקוחות, שהרי אפל כבר החזיקה בקשרים מסוג "אם אהבת את השיר הזה בטח תאהב את השיר ההוא"בצורת רשימות ג'יניוס של השמעה, עוד פיצ'ר שהיה זמין עד לאחרונה רק בארה"ב. עם תחנות הרדיו החדשות תוכלו להאזין בסטרימינג לים מוזיקה שלא הכרתם, ולרכוש, לשלם ולהעשיר את אפל. קפיטליזם במיטבו.
אבטחת גנבים
מצא-את-האייפון-שלי, כלי המאפשר לכם למצוא, להציג הודעה, לנעול ולמחוק את האייפון מרחוק שופר, וכעת לא מאפשר את מחיקת המכשיר ללא הכנסת סיסמה וכך גם ימשיך להציג הודעה מבוקשת גם אחרי מחיקה מרחוק של המכשיר. הרעיון הוא די פשוט: הגנב הזדוני לא יוכל למחוק את מכשירכם, ואתם תוכלו להמשיך לאתרו כל עוד הוא מחובר לאינטרנט (גם אם הגנב ניתק אותו, הוא יהיה זמין כאשר יחבר אותו שוב), לאחר מחיקה המכשיר לא יהיה שמיש ללא פתיחה עם הסיסמה שלכם. אם יפנימו הגנבים, בתום כמה גנבות, שהמכשיר הופך להיות מכשיר "לחלקים"ואף כלי המביא לתפיסתם, אולי יתחילו להסתפק רק בארנק.
פיתוח
שני פיצ'רים שאמנם לא יותקנו במכשירכם לאחר התקנת איוס 7, אך נכללים בספריות הפיתוח שלה ותזכו להינות מהם בעתיד הם איוס ברכב ומשואות השן הכחולה, שם מאוד שר-הטבעות לפיצ'ר מאוד מגניב.
איוס ברכבהיא סטנדרט לפיתוח אביזרים לאיוס, ספציפית מערכות לרכב. כך מציעה אפל ליצרניות לפתח מערכות מבוססות על ממשקיה לשליטה במוזיקה, בסירי, משלוח הודעות טקסט קוליות והקראה של הודעות מתקבלות, שליטה בטלפון (כמו דיבורית בלוטות'רק בלי בלוטות') וניווט. זה הולך להיות א-ד-י-ר, ורוב יצרניות הרכב כבר בעסק. בהמשך אפשר לצפות לאפליקציות צד שלישי שיאפשרו ממשק רכב בכלי המדהים והנהדר הזה. תפסו את הפופקורן וחכו להכרזות הבאות ולרכבי 2014.
אייביקון, או איימשואה בתרגום חופשי, היא רכיב שנכחולה אשר מאפשר משלוח מידע לאייפון שלכם כאשר הוא מגיע לטווח שלה. שירות זה מאפשר לעשות דברים רבים. החל מלשאול את האייפון בחנות איפה יש מוצר מסוים ולקבל הוראות הגעה, ועד משלוח קופונים כשאתם בכניסה לארומה. תוסיפו לזה אפשרות חיוב חכמה מבוססת זיהוי מאובטח (לא יודע, נגיד, ככה, טביעת אצבע) ויש לכם כלי לרכישת קופונים, שדרוג שירותים וביצוע מסחר של ממש בחנות, היישר דרך האייפון שלכם. העתיד.
מרבה פיצ'רים מרבה דאגות
אפל מגדילה לעשות, מוסיפה שירותים ויישומים, פיצ'רים ויכולות למכשיריה הניידים, אך, מבלי לשים לב, היא נעמדת על פי תהום בה נפלו יצרניות רבות אחרות. הייחוד של אפל מבוסס על יצירת פיצ'רים לא רבים, אך כאלה שעובדים ועובדים מצוין. יש להזהר מפני פיצ'רים לא מושלמים, מפני כאלה שמתנגשים זה בזה ומפני כאלה לא שימושיים. אפל קצת מפספסת כאן ומציעה מכשיר שיש בו הרבה מהתמצית המצוינת שלה וקצת משהו אחר, שמזכיר קצת את המתחרות וזה חבל מאוד.
מחוות הזזת האצבע שלא עובדת עם רוב הנרתיקים, נעילת המסך שעלולה ללחוץ על כפתורי מוזיקה, מצלמה שנפתחת בטעות במקום אזור הבקרה, מנגנון התרעות משונה, שירות שיחות קוליות כפוי ולא שקוף, כל אלה בבחינת פיצ'רים לא מושלמים שעלולים לעצבן את המשתמש, וגרוע מכך, עלולים להביאו לא להשתמש בהם וזו לא הדרך של אפל. אין פה נפילה של ממש ואף לא הדרדרות, אם כי סכנה נראית לעין למצב בו האייפון שלכם יעשה יותר מדי, ואתם תקללו את היום בו אפל פתחה את הגן והפכה את המכשיר שלה לעוד אנדרואיד, שמריץ איוס.
לסיכום
איוס 7 היא מערכת מצוינת, הטובה ביותר עד היום. זוהי כנראה המערכת הטובה ביותר למכשירים ניידים והיא נותנת פייט ראוי עד מאוד לאנדרואיד 4 ולחלונות המקרטעת. אפל מוכיחה כי ידה על העליונה ומייצרת מערכת חדשנית ונקייה, המכילה, דרך עיצוב חדש, גם ים פיצ'רים חדשים ומאוד שימושיים.
מנגד, המערכת מראה ביצועי סוללה מופחתים של בערך 10-15 אחוז בכל המכשירים (פרט לאייפד, שנראה שמחזיק מעמד טוב יותר). באייפון 4 וב-4S זה יכול להציג בעיה אמיתית. בנוסף, כפי שניתן לראות לעיל, בתוך הקידמה שוכנת סכנה לטביעה בפיצ'רים חדשים ולהבאת סרבול ממשקי ופרקטי, ונקווה שזו אינה מגמה נמשכת אם כי התחלה של עוד פיצ'רים שיעברו שיפוץ ויישור בקרוב.
סה"כ, זהו שינוי מבורך לעומת המערכת הקודמת ולא פחות מסיבה למסיבה אצל בעלי מכשירים בני שנתיים ויותר. תתחדשו, קיבלתם מכשיר חדש ומצוין, ובחינם. איוס 7 מציגה עתיד הן ברמה השימושית, הן באסתטיקה והן ברמה הטכנולוגית והאקו-סיסטמית. אפל מתכננת להכנס לנו הרבה יותר עמוק לכל אספקט בחיים, אך אל לה לשכוח כי אנדרואיד קיימת ומובילה, ופתיחת שירותים כמו איירדרופ, איימסג'ופייסטיים לעולם יעשו רק טוב לה ולאחרות. בינתיים שירותים נהדרים אלה נותרים רק בין מכשירי אפל המעטים גם כך, וחבל.